Fűtéstechnika

A fűtésszerelés cégünk egyik fő profilja.

Vállaljuk családi házak, lakások, társasházak, ipari létesítmények fűtési rendszerének tervezését, kiépítését, átalakítását illetve javítását.

Cégünk rendelkezik minden, a fűtéstechnikában alkalmazott rendszer építéséhez, szereléséhez szükséges felszereltséggel (ív és lánghegesztő berendezések, rézcsövek forrasztásá- hoz szükséges lágy és kemény- forrasztó berendezések, ötrétegű rendszerekhez présszerszámok, stb.).

A fűtési rendszerek igen sokfélék lehetnek (padló, fal, mennyezet, radiátoros, kombinált, stb.), a professzionális gyártási technikáknak köszönhetően pedig egyre megbízhatóbb rendszereket lehet kiépíteni. Tapasztalataink szerint igazán jó komfortot a radiátoros és a padlófűtéses mód együttes alkalmazása ad. A padlót csak temperálásra használjuk (tpadló kisebb, mint tlevegő legalább 3 °C) és a fő fűtésünk marad a radiátoros fűtés. Így elkerülhető, hogy a padlófűtés túlzott mértékben lebegtesse a port, amit a radiátor belekeverne a helyiség levegőjébe. Célszerű a hőigényt megfelezni, s ahhoz beépíteni a radiátort, ill. a padlófűtést. A vegyes fűtés megadja a kellemes közérzetet és a szabályozásra is gyorsan reagáló lesz. Természetesen ez a megoldás drágább az egyik, ill. a másik fűtési rendszer önálló alkalmazásánál.

Földgáz tüzelés esetén javasoljuk a kondenzációs készülékek alkalmazását, a lehető legnagyobb hatásfok elérése érdekében. Erre a célra cégünk a Vaillant, Saunier&Duval, Immergas, ill. Junkers márkájú készülékeket ajánlja. Ezek a készülékek képesek a külső hőmérséklettől függő szabályozásra, ami annyit jelent, hogy a kinti hőmérséklettől függően kerül beállításra az előremenő víz hőmérséklete. Amennyiben a külső hőmérséklet nem túl alacsony, nincs szükség akkora teljesítményre, a készülék alacsonyabb hőmérsékletű fűtővizet állít elő. Ez jelentős energia megtakarítást eredményez (a kondenzációs készülékek ekkor hatásosak igazán), illetve a komfortérzetünket nagymértékben javítja. Az energia megtakarítás fokozható termofejes radiátorszelepek alkalmazásával, ami a beállított hőmérséklet elérése esetén automatikusan lezárja a radiátort, elkerülve a felesleges túlfűtést.

Napjainkban teret hódít a nappaliban elhelyezett vízteres kandallók fűtési rendszerbe való integrálása. Ez véleményünk szerint nagyon jó megoldás, mert egyenletes fűtést tud biztosítani az egész házban a lobogó lángnyelvek romantikus látványának megtartásával. Praktikus, mert gázkimaradás esetén (gondoljunk csak az ukrán-orosz gázvitára) van alternatív lehetőségünk a fűtésre, nem vagyunk teljesen kiszolgáltatva. A beépítés utólag is megoldható, de komoly szakértelmet igényel: vegyes tüzelésű hőtermelő nem köthető közvetlenül zárt rendszerre, csak hőcserélő alkalmazásával, maga a kandalló nyitott rendszerrel működik (egyes gyártók zárt rendszerre is kínálnak megoldást).

Fűtőtestek tekintetében a Korad, Vogel&Noot és a Dunaferr radiátorokat alkalmazzuk. Nagy üvegfelületek esetén padlókonvektor alkalmazása is indokolt lehet, ami egy hőfüggönyt képez a felület mentén. Ez megakadályozza az üvegfelületre történő páralecsapódást, illetve a nyílászárók használatából eredő gyors kihűlést.

Bővebb tájékoztatásért, ajánlat kéréshez kérjük, jelezzen nekünk a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeink egyikén!