Klíma-hűtésszerelés

Cégünk fő tevékenysége a klímaszerelés. Vállaljuk családi házak, lakások, üzletek, irodák, szerver-helyiségek stb. klimatizálását.

A 22/1993. KTM rendelet 2. § (5) szerint csak ZÖLD KÁRTYÁ-val rendelkező szerelők végezhetnek bármilyen jellegű beavatkozást, hűtőközeg kezelést, ill. olyan tevékenységet, ami a hűtőközeg környezetbe jutását okozhatja. Cégünk ennek birtokában biztosítja Ügyfelei számára a klíma berendezések szakszerű és biztonságos telepítését – szerelését.

Szolgáltatásaink:

Helyszíni felmérés és tanácsadás a legmegfelelőbb
készülék kiválasztásához

Kérje még ma ingyenes felmérésünket!

Az Ön által megrendelt készüléket ingyenesen beszerezzük és kiszállítjuk a helyszínre!

Telepítés

Toshiba multi kültéri egység

A telepítés helyszíntől függően kábelcsatornában burkolva, vagy falba vésve történik. Falban történő vezetés esetén a szükséges hornyokat horonymaró berendezéssel készítjük, a lehető legkevesebb “rombolás”-ra törekedve. A telepítés díjai nagymértékben függenek a helyszíni lehetőségektől, így azt csak a helyszíni felmérés alapján tudjuk meghatározni .

Felhívjuk tisztelt megrendelőink figyelmét a piacon szép számban előforduló “olcsójánosok”, egynyári klímatelepítők elkerülésére! Ezek a “szak”emberek az áraik alacsonyan tartásával próbálnak teret hódítani, nem törődve a munkájuk minőségével, a megrendelő elégedettségével. Gyakran igen silány minőségű anyagokkal dolgoznak, megfelelő szerszámok, szakképesítés nélkül.

A gyártói garancia csak Zöld-kártyával rendelkező szerelő által szakszerűen beüzemelt, a garanciajegyen megfelelően dokumentált készülékekre érvényesíthető! A szakszerűtlen szerelések elkerülése érdekében például a Samsung Electronics Magyar Zrt. egy regisztrált szerelői kártyát vezetett be, melyet a folyamatosan tartott képzéseiken részt vevők szerezhetnek meg. Samsung klímaberendezésre kizárólag akkor érvényesíthető garancia, ha a beüzemelő rendelkezik ilyen számozott szerelői igazolvánnyal és a telepítés 48 órán belül regisztrálva lett az erre a célra fenntartott vonalon! Cégünk rendelkezik ilyen szerelői igazolvánnyal, így jogosultak vagyunk Samsung klímaberendezések telepítésére.

Karbantartás

A kültéri egység hőcserélője a környezetben található szeny- nyeződés hatására működés közben elpiszkolódik. A lamellák közötti hézagok megtelnek, a levegőt nem képes a ventilátor átjuttatni a hőcserélőn. Ennek kitisztítása nélkül lecsökken a készülék hatásfoka, több idő alatt fogja a szükséges teljesítményt leadni. Ezáltal megnő az energiafelvétel, az áram- fogyasztás. A rárakódó szennyeződés ezen kívül jelentősen lecsökkenti a berendezés élettartamát, szélsőséges esetben a készülék tönkremenetelét is okozhatja. A folyamat egyszerű: a kültéri egység jelentős koszolódása esetén megszűnik a kondenzáció, nem alakul át a hűtőközeg folyadékká, ami elpárologhatna a beltéri egységben, ezáltal biztosítva a hűtést. A meleg gáz így visszajut a kompresszorba, s mivel nem tudja hűteni azt, a kompresszor így egyre forróbb lesz. Amikor a hőmérséklet elér egy kritikus pontot, a kompresszorban lévő kenőolaj kokszosodni kezd, elveszti kenőképességét, amitől a kompresszor megszorul. A klíma-tisztítás tehát nem elhagyható tevékenység, a megfelelő működéshez elengedhetetlen!

A beltéri egység hőcserélőjén a kicsapódó nedvesség és az ott megtapadó szennyeződés gombák, baktériumok és a penész melegágya.

Tehát a karbantartás hiánya az egészségünket is veszélyezteti!

Cégünk karbantartási szerződés keretében és eseti megbízások alapján is biztosítja Ügyfelei számára a rendszeres tisztítási munkák elvégzését.

Javítás

Az általunk forgalmazott készülékekre vállaljuk a garanciaidőn belüli és azon túli javítást is. Továbbá vállaljuk más cégek által beszerelt bármilyen márkájú készülék garanciaidőn túli javítását, szervizelését is.